Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

3. august 2013

Midt i hekken .....

Midt i hekken lyser det av røde, søte bær - akkurat nå!  .... og da, hvis du er smart, er det bare å finne frem Norgesglassene, sterilisere de og koke ihop bærene og v-i-p-s  så har du hjemmelaget bringebærsyltetøy!

Tenk så deilig å starte en kald vinterdag med varme rundstykker og hjemmelaget syltetøy på!!! Det finnes ikke bedre måte å gjenoppfriske gode sommerminner på gjennom en kald, norsk vinter, så sett igang og sylt!


Her kommer en enkel oppskrift beregnet på ca. 1,5 kurv bringebær, som tilsvarer ca. 1 kg bær.

1 kg bringebær
3,5 dl sukker
ca 25 g stivelsespulver (jeg bruker Certo)

 

Slik gjør du:
Sørg for at du har gode og friske bær, uten for mye tørre punkter og at massen er fri for kvist og blad.

La massen koke opp. Hvis du trenger, kan du tilføre 1 dl. vann. La det koke i ca. 5 min.

Tilsett så Certoen (husk at Certo kommer i flere utgaver, hvor bl.a. den ene er for sylting og andre for kaldrøring av bær)

Når Certoen er rørt ut, tilsetter du sukkeret og lar det koke i et par minutter. Skum av hvis nødvendig.

Mens massen enda er varm, fyller du over på steriliserte glass (veldig enkelt - beskriver nedenunder), sett på lokket og vend glasset på hodet. La det avkjøle seg. Oppbevar mørkt og kjølig.




Sterilisering av glass:
vask glassene godt og sett dem i en 150 C varm ovn til de er tørre. Lokkene kan kokes dersom de har plast/gummi på innsiden.



Resultat:

 Bilder (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar