Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

28. oktober 2017

Nyyydelig sirupskake med glutenfritt syltetøy fra Herr og Fru Jørgensen



Sirupskake med glutenfritt syltetøy fra Herr&Fru Jørgensen


Denne kaken kan du starte på dagen før den skal serveres og gjøre ferdig like før gjestene kommer. Kjekk organisering av forberedelser - spør du oss! Den er frisk og god og helt ærlig ... det er vel ikke så mange andre kombinasjoner som slår sitrus, sirup og sjokolade! :)

Lykke til! Denne er enkel å lage og absolutt verdt å spandere på de du er glad i!


Ovnstemperatur 185 grader i ca. 60 minutter

Du trenger:

Sirupsbunn (springform ca. 25 cm.)
• 75 g smør
• 150 g brunt sukker
• 300 g mørk sirup
• 300 g hvetemel
• 5 g kanel
• 2 g stødt nellik
• 4 g natron
• 300 g skummet kulturmelk
• 1 glass glutenfritt syltetøy av appelsin, sitron og grapefrukt fra Herr&Fru Jørgensen (Se bildet ovenfor)

Slik gjør du:
Smør og brunt sukker røres godt sammen, tilsett den mørke sirupen, og bland godt. Hvetemel, krydder og natron siktes sammen og blandes i deigen, tilsett skummet kulturmelk til sist.

La bunnen stå på kjøl til dagen etter.



Smørkrem
• 100 g smør (smøremykt)
• 100 g melis
• ½ vaniljestang


Slik gjør du:
Rør smøret hvitt sammen med melis og vaniljekornene fra vaniljestangen. Del sirupsbunnen over på midten (av høyden) og smør først appelsinmarmeladen utover bunnen, så smørkremen og legg til sist lokket på.
Pynt sirupskaken med sjokoladeglasur etter ønske og pynt med mandler!

Voila!!! Kaken er ferdig til servering!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar